Loading...
Skip to Content

Faciliteiten

Alles om intens te genieten

Bij Amanté willen we jou in een ontspannen sfeer ontvangen. Onze inrichting en faciliteiten zijn erop voorzien om jou, je geliefde of vriendinnengroep een onvergetelijk moment te bezorgen. Om jullie in optimale en hygïenische omstandigheden te ontvangen voldoen al onze installaties aan de meest recente veiligheidsnormen. De cottage wordt voor aanvang van elke ontspanningssessie of overnachting volledig gereinigd.

Verwarmd buitenzwembad

30° buitenzwembad

Ons buitenzwembad is het ganse jaar toegankelijk en wordt tot 30°C verwarmd. Hierdoor kan je niet alleen tijdens de zomermaanden genieten van een verkwikkende zwempartij, maar ook tijdens de wintermaanden is het heerlijk vertoeven in het warme water.

Het zwembad van 9 op 3,5 meter en 1,35m diep is voorzien van comfortabele treden en een ondiepe ligplaats waarop u kan uitrusten. Een professionele automatische filterinstallatie zal steeds de hoogste kwaliteit van zwemwater garanderen.

’S avonds zorgt de zwembadverlichting voor een magische sfeer onder de sterrenhemel.


Jacuzzi

Jacuzzi met massagejets

Onze jacuzzi met massagejets zal jou laten genieten van de allerbeste massage-ervaring. De warme bubbels zijn ontspannend voor de geest, het lichaam en hebben positieve effecten op onze gezondheid. Door het warme water wordt onze bloedsomloop gestimuleerd en gaan spieren ontspannen.

De vijf zitplaatsen zijn telkens van andere jets voorzien om de verschillende  zones van het lichaam te masseren. De jacuzzi biedt bovendien een mooi uitzicht op de private tuin.

Conform aan de Vlarem II wetgeving
Onze jacuzzi voldoet aan de strenge Vlarem II wetgeving. Het water uit de jacuzzi loopt over het ganse oppervlak over en komt hierbij terecht in een desinfectie-installatie (ph & chloor) en buffertank van 20 000 liter. Pompen laten het water circuleren en zorgen voor een constante aanvoer van vers water. De waterinhoud van de jacuzzi wordt om de 6 minuten volledig vernieuwd waardoor je bij Amanté dus nooit in hetzelfde water als vorige gebruikers zal baden.


Sauna

Sauna

De Finse sauna heeft een positieve invloed op ons lichaam, onze geest en onze gezondheid. Onze sauna wordt doorgaans tot een temperatuur van 85°C opgewarmd. Met banken op verschillende hoogtes is er voldoende plaats om liggend aan een zweetsessie te beginnen. Het gebruik van grote saunahanddoeken is inbegrepen. Een warme douche vooraf is ideaal om de saunabeurt te starten. Na afloop is afkoelen mogelijk onder de kantelemmer en de buitendouche.

Wat zijn  de voordelen van de Finse sauna?
Door de opwarming van ons lichaam gaan we in de Finse sauna zweten en gaan onze poriën open.

  • Afvalstoffen worden afgevoerd
  • Onze huid zal zich vernieuwen en wordt elastischer
  • Een betere doorbloeding
  • Ons immuunsysteem krijgt een boost
  • Spieren en gewrichten zullen ontspannen wat een pijnstillend effect heeft

Hammam

Hammam (stoombad)

De hammam, ook wel Turks stoombad genoemd, is een vochtige kamer die tot een temperatuur van 45°C wordt opgewarmd. De hoge luchtvochtigheid maakt deze ruimte ideaal om te ontspannen. De warme dampen met eucalyptusgeur hebben een heilzame werking op onze luchtwegen en sinussen. Tijdens de hammambeurt gaat ons lichaam zweten en worden gifstoffen afgevoerd. Pijnlijke spieren en gewrichten zullen verlicht worden. De brede zitbanken maken het ook mogelijk liggend van dit ritueel te genieten.


Infrarood banken

Infraroodbanken

Onze privésauna is uitgerust met twee design infraroodbanken waarop het heerlijk ontspannen is. De ingewerkte infraroodlampen werken met golven die tot diep in de huid stralen. Ons immuumsysteem wordt hiervoor versterkt, onze bloedcirculatie gaat verbeteren, onze spieren ontspannen en ons lichaam gaat ontgiften. Gebruikers ervaren een zalige warmte over de ganse rug.


Stortemmer

Stortemmer

De kantelemmer is de ideale manier om jouw temperatuur te laten dalen na het gebruik van de warme sauna en hammam. Het koude water is verfrissend en zorgt ervoor dat je poriën terug gaan sluiten. Je stopt met zweten en je bloedsomloop gaat verbeteren.


Buitendouche

Buitendouche

Onze buitendouche is voorzien van warm en koud water en ideaal om jou vóór en na het zwemmen af te spoelen. Is de kantelemmer teveel van het goede, dan kan je na jouw saunabeurt ook heerlijk afkoelen onder de buitendouche. Start met lauwwarm water en laat de temperatuur geleidelijk aan zakken.


Duo douche

Duo douche

Onze douche is voorzien van twee regendouches waardoor je apart en toch samen kan douchen voor en na jouw saunabeurt. Gebruik van alle verzorgingsproducten zoals douchegel, shampoo, conditioner en scrubzout zijn inbegrepen.   Wij werken met de welbekende producten van het merk Rituals.